Paul Tudor Jones positief over Bitcoin, vergelijkt het met ‚Internet-aandelen in 1999‘.

De Amerikaanse miljardair hedge fund manager, Paul Tudor Jones, deed bullish statements over Bitcoin en vergeleek Bitcoin en andere cryptocurrency’s met edele en industriële metalen. In een interview met Julia La Roche van Yahoo Finance verwachtte Paul Tudor Jones dat Bitcoin over 20 jaar „aanzienlijk hoger“ zou zijn en dat Bitcoin de „verkeerde marktkapitalisatie“ had.

In een wereld waar je $90 biljoen aan equity market cap hebt en God weet hoeveel biljoenen aan fiatvaluta, etcetera… het is de verkeerde marktcap, bijvoorbeeld, ten opzichte van goud, dat is $8 of $9 biljoen.

Ik ga ervan uit dat het de verkeerde prijs is voor de mogelijkheden die het heeft. En ik ga ervan uit dat het pad naar het noorden is vanaf hier.

Door te stellen dat de crypto ruimte „veel zal lijken op het metalen complex“ impliceerde Jones dat Bitcoin, die de eerste corona Millionaire was en ook digitaal schaars was, als een edelmetaal was, zoals goud. Aan de andere kant geloofde Jones dat andere cryptokringen als „koper, platina en palladium“ konden zijn.

Bitcoin is „de eerste crypto, eerste beweger in een wereld die zo gecomprimeerd is. Het heeft die historische integriteit binnen digitale valuta die het altijd zal hebben… En opnieuw, vanwege zijn eindige voorraad, zou dat de kostbare crypto kunnen zijn.“

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Bitcoin wordt vergeleken met het edelmetaal, omdat maximalisten in het crypto-ecosysteem BTC in het verleden naar digitaal goud hebben verwezen. Bitcoin was op het moment van schrijven ongeveer $18.913,54 waard en is de laatste 24 uur met 3,1% gedaald.

Maar daarnaast zei Jones dat Bitcoin hem in 1999, tijdens de ontluikende fase van het internet, herinnerde aan de internetvoorraden:

Niemand wist het te waarderen vanwege de wereld van de mogelijkheden die in het verschiet lagen.

Jones dacht ook dat op de lange termijn slechts enkele projecten waarschijnlijk zullen overleven vanuit de crypto-ruimte. Hij voorspelde echter dat digitale valuta de komende twee decennia op grote schaal zouden kunnen worden ingevoerd en dat „contant geld misschien weg is“. Jones was ook zeker over de digitalisering van geld in de toekomst, vooral omdat verschillende centrale banken de laatste tijd hun eigen CBDC projecten hebben aangekondigd.