Nasdaq ja Hashdex käynnistävät ensimmäisen Bitcoin ETF -vaihdon

Nasdaq ja brasilialainen Hashdex olivat sopineet käynnistävänsä salausvarojen ETF: t, jotka tulevat olemaan ensimmäiset tällaiset maailmassa. Hashdex Nasdaq Crypto Index oli saanut Nasdaqilta luvan käydä kauppaa sen alustalla. Kauppiailla on mahdollisuus käydä kauppaa yli kolmella miljoonalla osakkeella. Tämä uusi tarjous on saatavilla Bermudan pörssissä, BSX.

Brasilialainen Infomoney julkaisi uutisen 22. syyskuuta, jossa kirjoitti, että Hashdexin johtaja Sampaio sai luvan tarjota yhteistyössä Nasdaqin kanssa kryptovaluuttoihin perustuvaa ETF: ää. „Infomoney“ ilmoitti myös, että salauksen ETF-kauppa BSX: llä voisi alkaa seuraavien kuukausien aikana.

Nasdaq ja Hashdex kehittivät tämän uuden tuotteen

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF on kehitetty näiden kahden kumppanuutena ja se listataan BSX: ssä. He valitsivat tämän vaihdon uusien tuotteiden suotuisan sääntelyn vuoksi.

Jotkut yksityiskohdat puuttuvat edelleen, mutta krypto-ETF: ien odotetaan olevan valmiita kaupankäyntiin tämän vuoden loppuun mennessä. Salaus ETF on samanlainen kuin Crypto Nasdaq Index, Hashdexin ja tämän pörssin yhteistyö. Lisätietoja paljastetaan laukaisupäivänä.

Tällä ponnistelulla on pitkä historia

Jo pitkään, samanlaisia ​​ponnisteluja salauksen ETF: ien käynnistämiseksi on ollut läsnä. Muutama vuosi sitten joukko johtajia ympäri maailmaa yritti sitä, mutta Securities and Exchange Commission (SEC) ei hyväksynyt yhtään projektia. Tällainen esimerkki oli Cameron-veljesten ja Tyler Winklevossin yritys.

Myös SEC kielsi Wilshire Phoenixin ja NYSE-välittäjän Arcan tarjoaman salauksen ETF: n hyväksymisen. Tämä hylkääminen tapahtui vuonna 2020, ja SEC katsoi, että markkinat eivät ole kehitysvaiheessa tai riittävän kestävästi, jotta salakirjoitettujen ETF: ien kauppa olisi mahdollista.

Bermudalla on innovatiiviset säädökset

Saarella on ystävällisiä määräyksiä, jotka sisältävät salausvaramarkkinat. He onnistuivat jotenkin välttämään SEC: n vaikutuksen.

Hashdexin toimitusjohtaja Marcelo Sampaio sanoi, että Nasdaqin virallinen läsnäolo digitaalisen omaisuuden markkinoilla on osoitus siitä, että salaussijoituksilla on suurempi kiinnostus ja luottamus.

„Tämän prosessin pitäisi myös nopeuttaa institutionaalisten sijoittajien pääsyä tähän segmenttiin. Se on trendi, josta tulee yhä konkreettisempaa ”, Sampaio sanoi.

Mitä salaus ETF: itä voit käydä kauppaa Brasiliassa

Hashdexilla on kolme käytettävissä olevaa salausrahastoa, jotka sen johtaja on luonut. Yksi on Discovery, vähittäisrahasto, jonka vähimmäissijoitus on 500 R $; hallinnointipalkkio on yksi prosentti vuodessa, mutta toteutuspalkkio on nolla.

Toinen on Explorer (pätevä salauksen ETF) ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Voyager, jonka altistuminen on 20–100 prosenttia kryptovaluutoissa.

ETF: n käynnistäminen voi työntää institutionaalisia investointeja salausvaroihin
Hashdexin toimitusjohtaja, Sampaio, uskoo vahvasti salauksen ETF: ien valoisaan tulevaisuuteen, joka vahvisti brasilialaisen Ogobon. Hashdexilla on 46,4 miljoonan dollarin arvoinen omaisuus jaettuna neljään rahastoon; jotkut niistä koostuvat salauksista. Nämä varat on annettu Xapon ja kahden muun säilöön.

Useita päiviä sitten rahastonhoitaja Raoul Pal ennusti, että kryptoihin perustuvat ETF: t tulevat pian saataville Yhdysvaltain markkinoille. Hän sanoi:

„Annan sinulle elämäsi suurimman etumatkan mahdollisuuden: he saavat ETF: n yli linjan. Siihen tulee miljardeja dollareita. Jokainen eläkeohjelma kohdistaa siihen rahaa. Jokainen perhetoimisto osoittaa sille rahaa. Ja mitä enemmän hinta nousee, sitä enemmän he jakavat. “

Todellisuus ei ole hänen suosiossa. SEC: llä oli vastakkainen näkemys tämän tyyppisestä ETF: stä, mikä käy ilmi heidän toiminnastaan.