Korte termijn prijsanalyse van Bitcoin Cash: 15 juli

De cryptocurrency markt bevindt zich in een Kangoeroe fase, waar de activaprijzen omhoog en omlaag schommelen. Bitcoin Cash [BCH], de vork van Bitcoin heeft een dalende trend doorgemaakt en heeft recentelijk een daling van 5% in een uur ervaren, waardoor de prijs van $235 naar $223 is gedaald.

Op het moment van de pers was de waarde van Bitcoin Cash bijna $228, terwijl het marktplafond op $4,22 miljard rustte. De vijfde grootste digitale asset heeft een 24-uurs handelsvolume van $1,03 miljard gemeld, volgens CoinMarketCap.

Volgens de uurlijkse grafiek van Bitcoin System Cash was de krimpende prijs van de digitale activa duidelijk zichtbaar. Deze devaluatie maakte deel uit van een dalend kanaal, dat de lagere highs en de lagere lows met elkaar verbond. Naarmate de prijs laag was, werd de BCH-markt opengesteld voor meer volatiliteit, omdat de Bollinger Bands uiteenliepen.

De signaallijn heeft echter de bestaande prijstrend laten overheersen omdat deze boven de kandelaars werd uitgelijnd. Volgens de Fib Retracement tool zat de munt tussen zijn onmiddellijke steun op $226.64 en onmiddellijke weerstand op $230.42. Als de prijs lager breekt, kan het terug stuiteren van $226.64, maar het zal meer momentum nodig hebben om boven de $230.42 weerstand te doorbreken. Als de munt deze weerstand breekt, kan de volgende stop bij $236.67 zijn, omdat er niet veel weerstand was bij $233.52.

Volgens de Relatieve Sterkte-Index sprong de munt op 13 juli terug uit de oververkochte zone, maar bereikte hij twee keer dichter bij de zone. Het huidige plaatsen van RSI wees erop dat het muntstuk de koop- en verkoopdruk heeft uitgevlakt, maar de neerwaartse trend zou het muntstuk dichter bij de oververkochte zone kunnen duwen.

Hoewel een opwaartse druk op de koers te verwachten is door een dalend kanaal, kan de munt nog een tijdje lager gaan liggen omdat de onmiddellijke weerstand een deel van het dalend kanaal was.